Uitdagende steigerbouw in een 120 jaar oude abdij

Logistieke uitdaging opgelost met Scafom-rux SCALOK.

Hoge plafonds, uitgebreide architectuur en een eeuwenlange traditie maken historische gebouwen fascinerende plekken om te vertoeven, maar ze kunnen een uitdaging zijn wanneer er bouw- of restauratiewerkzaamheden moeten worden uitgevoerd. Het Onze lieve vrouwenabdij in Oosterhout is daarop geen uitzondering. In 2021 krijgt het meer dan 100 jaar oude klooster een echte make-over: een nieuwe ingang van de kerk, een bijgebouw en meer energie-efficiënte apparatuur zijn gepland om het gebouw beter af te stemmen op de behoeften van de parochie. Hiervoor is 80 ton SCALOK steigermateriaal nodig en steigerhout. Maar waar sla je 6 vrachtwagenladingen hout en steigermateriaal op als opslagcapaciteit een schaars goed is? Het nieuwe gotische abdijgebouw zelf is niet alleen relatief klein, wat de opslag moeilijk maakt, maar vereist ook de meest zorgvuldige lossing en behandeling van steigermateriaal.

De steigerbouwers van Project & Scaffolding BV zijn deze uitdaging aangegaan en hebben Scafom-rux aan boord gehaald. Meerdere leveringen van steigerhout en SCALOK steigermateriaal die goed waren afgestemd op de montagesnelheid van de arbeiders maakte het mogelijk om de steiger op tijd op de projectlocatie te monteren zonder overlast te veroorzaken.

Lees meer over hoe deze opslaguitdaging efficiënt is opgelost door ons nieuwe projectrapport te downloaden. Voor meer informatie over het nieuwe veelzijdige SCALOK steigersysteem van Scafom-rux klik hier.

Foto galerij

Neem contact op

Stronger. Together.

Het Scafom-rux-team is er om u te ondersteunen bij al uw vragen. Neem contact met ons op door op de onderstaande knop te klikken.