Bedrijfsgeschiedenis

Bedrijfshistorie

Tientallen jaren ervaring en een lange traditie in de engineering en productie van steigeroplossingen vormen een essentieel onderdeel van Scafom-rux. Inzicht in hoe de behoeften van onze klanten zich in de loop der jaren hebben ontwikkeld en als een betrouwbare partner voor steigerbouwers, is Scafom-rux vanaf het allereerste begin een integraal onderdeel van de steigerwereld.

 

Frans Brinkmann, oprichter en eigenaar van Scafom-rux is op 4 mei 1978 begonnen met zijn bedrijf in St.Huibrechts Lille, net over de grens in België. Hier is hij samen met een oud collega begonnen met het produceren van spindels.

 

Na twee jaar verhuist het bedrijf naar de Ondernemersstraat in Hamont. Er wordt grond aangekocht en nadat er vier productie- en voorraad hallen zijn gebouwd worden er aan de overkant van de weg nog eens twee hallen geplaatst. Dit groeiproces gaat gepaard met de uitbreiding van het assortiment, de eerste grote batches schroefstempels, bekistingsonderdelen en later ook steigers worden op de nieuwe locatie door Scafom-rux geproduceerd.

 

In het jaar 2000 is er een volledig nieuwe fabriek gebouwd met verzinkerij in Kaulille. Het bedrijf groeit gestaag door in zowel medewerkers als locaties wereldwijd. In 2005 wordt de Duitse steigerfabrikant RUX onderdeel van de groep. Hierdoor wordt er nog eens 50+ jaar ervaring en expertise toegevoegd aan de inmiddels steeds groter wordende multinational. Na de toevoeging van RUX wordt de bedrijfsnaam Scafom-rux geïntroduceerd.

 

Het jaar 2005 is een jaar waarin grote stappen worden gezet. Niet alleen de toevoeging van Rux vindt in dat jaar plaats maar ook de GTB fabriek in Roemenië komt er bij én de eerste fabriek in Kunming China wordt geopend. Drie jaar later komt er in China nog een nieuwe fabriek bij in Yantai. Daarna volgt er nog een fabriek in Polen in 2009 en er komen, verdeeld over de jaren die dan volgen, verkoopvestigingen in meerdere landen. Inmiddels is Scafom-rux actief in meer dan 17 landen en bezit de groep vijf fabrieken verdeeld over de wereld. Scafom-rux is een toonaangevende speler geworden op het gebied van steiger- en ondersteuningssystemen.

 

Tot op de dag van vandaag staat oprichter Frans Brinkmann nog steeds aan het hoofd van Scafom-rux.

 

 

Chronologisch zijn dit belangrijkste mijlpalen in de geschiedenis van Scafom-rux:

 

1978

Het bedrijf is opgericht door Frans Brinkmann

 

1985

Safe werd opgericht en werd onderdeel van de groep

 

2000

Onze nieuwe fabriek in Kaulille, België, is geopend

 

2003

Scafom betreedt de markten in Canada en Polen

 

2005

De Duitse steigerfabrikant RUX wordt onderdeel van de groep

 

2005

Onze eerste fabriek wordt geopend in Kunming, China

 

2005

GTB-fabriek in Roemenië wordt onderdeel van Scafom-rux

 

2008

Nieuwe fabriek geopend in Yantai, China

2008

Scafom-rux betreedt de markt in Spanje

 

2009

Termosprzet-fabriek in Polen wordt onderdeel van Scafom-rux

 

2010

Scafom-rux Chile wordt opgericht

 

2012

Scafom-rux breidt verder uit in Zuid-Amerika en betreedt de markt in Peru

 

2012

In hetzelfde jaar wordt Scafom USA opgericht

 

2018

Brazilië is de volgende markt in Zuid-Amerika waar Scafom-rux actief wordt

 

2020

Oprichting Scafom-rux Benelux BV, evolutie van de thuismarkt!

 

2021

Scafom-rux Singapore wordt opgericht