5 redenen om een modulair ringsteiger te gebruiken

5 redenen om een modulair ringsteiger te gebruiken

Modulaire ringsteigers kunnen beschouwd worden als één van de modernste steigersystemen ter wereld. Maar voor wie en waarom is dit type modulaire steiger precies de juiste? In feite zijn er veel goede redenen om een ringsteiger zoals RINGSCAFF te gebruiken. We hebben er hier 5 voor je samengevat.

1. De modulaire ringsteiger biedt je een hoge mate van flexibiliteit en veelzijdigheid

Met een modulaire ringsteiger kun je niet alleen verschillende hoeken tegelijk zetten met slechts één verbindingspunt, maar het is ook bijzonder duurzaam voor je. Met RINGSCAFF steigermateriaal kun je bijvoorbeeld niet alleen complexe steigers bouwen, maar ook daken met overspanningen tot 40 meter, beschoeiingen of bouwplaatsbescherming. De investering betaalt zich dus verschillende keren terug.

2. Verminderde arbeidstijd en fouten bij de assemblage

Één van de belangrijkste voordelen van het type ringsteiger is de snelle montage en demontage. Liggers en diagonalen kunnen met een paar hamerslagen aan de rozet bevestigd worden. Dit bespaart niet alleen tijd, maar ook mankracht. En dat geldt niet alleen voor het opbouwen en afbreken van de steiger, maar ook voor onderhoudstaken zoals het schoonmaken van het materiaal. Dit gaat bijzonder gemakkelijk en snel dankzij de platte vorm van de rozet. Tegelijk is een modulaire ringsteiger minder foutgevoelig dan de traditionele buis en koppeling steiger, bijvoorbeeld door de voorgefabriceerde verbindingspunten. Je krijgt dus een veilige steiger met minder moeite.


3. Je kunt een ringsteiger niet alleen snel monteren en demonteren, maar ook plaats besparend opbergen.

Met de ring/spie verbinding kun je niet alleen je steiger in recordtijd opbouwen en afbreken, maar hoef je je ook niet veel zorgen te maken over hoe je het steigermateriaal moet opslaan en vervoeren. In dit opzicht profiteer je van het feit dat een ringsteiger zoals RINGSCAFF uit slechts een paar afzonderlijke onderdelen bestaat. Ze zijn ook zo ontworpen dat ze bijzonder gemakkelijk te stapelen zijn. De typische RINGSCAFF inkepingen aan de buitenrand van de rozet zorgen er ook voor dat de staanders niet zomaar kunnen wegrollen.


4. Een ringsteiger is ontworpen om hoge belastingen te dragen

Zelfs als het er op de bouwplaats een beetje ruw aan toe gaat, hoef je je geen zorgen te maken over je RINGSCAFF steiger. Niet alleen is het steigermateriaal thermisch gegalvaniseerd en daardoor bijzonder duurzaam en bestand tegen milieu-invloeden, maar ook de draagkracht is bijzonder hoog. Een RINGSCAFF steiger kan tot 6 kN per m2 dragen. Dit zegt niet veel voor iemand die niet net een graad in natuurkunde heeft gehaald. In de praktijk betekent dit dat je grote hoeveelheden zwaar materiaal, zoals prefab betonmaterialen, op je Ringscaff steiger kunt opslaan.

 

5. Gemengde goedkeuringen voor nog meer flexibiliteit

De modulaire ringsteiger is terecht populair onder steigerbouwers. Daarom zijn er verschillende fabrikanten voor dit type steiger op de markt. Als je bijzonder economisch wilt werken en toch flexibel wilt blijven, moet je er zeker van zijn dat de ringsteiger waarin je wilt investeren officieel goedgekeurd is om te mengen met steigermateriaal van verschillende fabrikanten. Je kunt bijvoorbeeld zonder aarzelen RINGSCAFF materiaal mengen met drie andere systemen, want het is officieel goedgekeurd door DIBT. Je kunt tot twee steigersystemen tegelijk gebruiken in combinatie met Ringscaff materiaal zonder dat een constructie-analyse nodig is. Alle goedkeuringen en certificaten voor Scafom-rux RINGSCAFF vind je in ons Download Center.

Modulaire ringsteigers hebben zich een plaats veroverd op de wereldmarkt en behoren tot de meest gebruikte modulaire steigers. Meer informatie over ons RINGSCAFF modulaire steigersysteem vind je in onze productbrochure.

 

Ga terug

Reacties

Reactie toevoegen

Bereken het volgende: 3 plus 2.

Neem contact op

Stronger. Together.

Het Scafom-rux-team is er om u te ondersteunen bij al uw vragen. Neem contact met ons op door op de onderstaande knop te klikken.