De systeemsteiger uitgelegd: waarom je hem in je inventaris moet hebben

De systeemsteiger uitgelegd: waarom je hem in je inventaris moet hebben

 

Systeemsteigers of modulaire steigers hebben zich al lang op de wereldmarkt gevestigd. Gebruikers op het Europese continent, in Australië, Azië en Noord- en Zuid-Amerika waarderen de gemakkelijke hantering, de snelle op- en afbouwtijden en de hoge veiligheidsnormen van de systeemsteiger.

De populairste varianten wereldwijd zijn Ringsteiger, Cuplock, Haki en Kwikstage. Ze bestaan allemaal uit modulaire onderdelen. Deze worden op vaste punten met elkaar verbonden met vergrendelingsmechanismen. Het aandraaien van moeren en bouten is bij systeemsteigers niet nodig.

De vaste maten, vormen en verbindingspunten van de systeemsteiger hebben het doorslaggevende voordeel dat montage, demontage en aanpassingen van de steiger gemakkelijker en sneller gaan dan bij buis-koppeling steigers. Dit bespaart niet alleen veel tijd, maar betekent ook dat er minder steigerbouwers nodig zijn om de systeemsteigers te monteren. Vooral waar geschoold personeel schaars is, kan de systeemsteiger bijzonder rendabel zijn om de mogelijk hogere initiële kosten ten opzichte van de buis-koppeling steiger goed te maken.

 

RINGSCAFF modulaire steiger met Ringlock verbindingspunten.

 

Veelzijdigheid met vaste aansluitpunten

De vooraf gedefinieerde verbindingspunten en ligger lengtes in metrische of 07 maten zouden gemakkelijk de indruk kunnen wekken dat de systeemsteiger gemakkelijker te begrijpen en minder foutgevoelig is, maar tegelijkertijd minder veelzijdig. Natuurlijk verschilt de structuur van een systeemsteiger met geprefabriceerde onderdelen aanzienlijk van die van een buis-koppeling steiger. Toch kan hij optimaal worden aangepast aan de meest uiteenlopende projectomstandigheden. Dit komt enerzijds door de grote keuze aan onderdelen van de systeemsteiger, waardoor hij qua veelzijdigheid niet onderdoet voor de buis-koppeling steiger.

De traditionele buis-koppeling steiger daarentegen is in de loop der jaren nauwelijks veranderd. Enerzijds spreekt dat natuurlijk boekdelen over zijn veelzijdigheid en aanpassingsvermogen. Steigers en bouwprojecten worden echter steeds complexer, waardoor zelfs de veelzijdige buis-koppeling steiger zijn grenzen bereikt. Het is dan ook niet ongewoon om op bouwplaatsen te zien hoe onderdelen van de systeemsteiger moeten worden ingezet om aan de eisen van een project te kunnen voldoen.

 

Een steigerconstructie van een mix van buis-koppeling en RINGSCAFF systeemsteigermateriaal.

 

Onze tip voor een succesvolle start in systeemsteigergebruik: steigerverhuur

Overgaan of laten overgaan op systeemsteigers kan gezien de grote wereldwijde vraag heel zinvol zijn. Immers, nogal wat klanten eisen al het gebruik van systeemcomponenten voor de uitvoering van hun projecten. Als je met buis-koppeling steigers hebt gewerkt en nu overweegt om systeemsteigers aan je repertoire toe te voegen, kan het een goede zet zijn om er meteen een aan te schaffen. Als je je niet meteen wilt vastleggen, is onze tip voor jou om de steigerhuuroptie nader te bekijken. Door systeemsteigermateriaal te huren, blijf je bijzonder flexibel zonder je meteen vanaf het begin sterk vast te leggen. Je hoeft het systeemsteigermateriaal niet op te slaan of onderhoudstaken te verzorgen.

Als je systeemsteigers op lange termijn in je inventaris wilt opnemen, is het natuurlijk raadzaam om ze te kopen. Je kunt hier meer te weten komen over of steigerhuur voor jou de moeite waard is.

 

Ga terug

Reacties

Reactie toevoegen

Bereken het volgende: 3 plus 6.

Neem contact op

Stronger. Together.

Het Scafom-rux-team is er om u te ondersteunen bij al uw vragen. Neem contact met ons op door op de onderstaande knop te klikken.