Digitalisering in steigerland

Digitalisering in steigerland.

Bijna alle industrieën en sectoren ondergaan fundamentele veranderingen in de richting van een gedigitaliseerde manier van werken. De belangstelling voor digitalisering groeit gestaag en wordt ook een belangrijk onderdeel van de bouw- en steigerbouwsector.

Maar hoe werkt digitalisering in de steigerbouw eigenlijk? Lees verder om meer te weten te komen over een 2-tal digitale tools en methodes.

 

1. De toekomst van projectplanning: Building Information Modeling (BIM)

BIM is digitalisering bij uitstek - en het heeft al een beslissende invloed op de bouwsector. De modelgebaseerde digitale methode optimaliseert de projectplanning, de communicatie tijdens het project en het projectbeheer - wat ook voor ons in de steigerbouw veel voordelen met zich meebrengt.

 

2. 3D gebouwvisualisatie met drones

Drones hebben doorslaggevende voordelen als het gaat om toegang tot moeilijk bereikbare plekken: ze zijn klein, licht en, het belangrijkste, ze kunnen vliegen. Hierdoor kunnen ze gebouwen vanuit verschillende perspectieven meten en vastleggen - op een veel eenvoudigere en snellere manier dan wanneer er heftrucks of ladders worden gebruikt voor dezelfde klus..

Wat klinkt als een leuke gimmick, heeft in werkelijkheid veel voordelen voor jou en je klanten. De beelden van de drones worden omgezet in een compleet 3D-model van het gebouw, waardoor je snel alle details kunt identificeren en het gebouw virtueel kunt steigen. Hiervoor kun je gespecialiseerde software voor steigers gebruiken, zoals CP-PRO of Scaffmax.

Met behulp van de dronebeelden en de juiste steigersoftware kun je

  • steigerplannen maken,
  • afzonderlijke onderdelen in 3D bekijken,
  • de materiaalbehoefte bepalen,
  • en steigersamenstellingen plannen.

Heb je hierbij technische ondersteuning nodig? Ons team helpt je graag.

 

Hoe profiteer je van digitalisering in steigers?

Met alle technologie die de digitalisering in de bouw- en steigerbranche stimuleert, vraag je je misschien af hoe je van dit alles kunt profiteren. Kortom, digitalisering in steigers biedt je:

Better planning and control of scaffolding inventory and assembly. Design and assembly times can be reduced, and visualisation capabilities improved for you and your clients.

  • Betere planning en controle van steigervoorraad en -montage. Ontwerp- en montagetijden kunnen worden verkort en de visualisatiemogelijkheden voor jou en je klanten kunnen worden verbeterd.
  • Meer georganiseerde processen en een hogere productiviteit, omdat ontwerpen en steigernummers met een grotere betrouwbaarheid worden aangeleverd. De digitale bestanden kunnen ook worden gearchiveerd en gecatalogiseerd om een bibliotheek van steigertekeningen of -modellen te maken. Dit is vooral handig voor terugkerende situaties, zoals jaarlijkse turnarounds.
  • Minimale kosten en tijd op de lange termijn, omdat het ontwerpproces eenvoudiger en sneller is en fouten onmiddellijk kunnen worden geëlimineerd.
  • Verhoogde werkveiligheid, omdat de digitale visualisatiemethoden helpen om een bouwplaats beter voor te bereiden en geïmproviseerde oplossingen te vermijden.

Digitalisering gaat gepaard met veranderingen, maar ook met grote steigerkansen. En die willen we natuurlijk grijpen. Als je nieuwsgierig bent en meer wilt weten over digitalisering in de steigerbouw, klik dan door naar onze blog voor meer artikelen over dit onderwerp.

 

Ga terug

Reacties

Reactie toevoegen

Tel 2 en 1 bij elkaar op.

Neem contact op

Stronger. Together.

Het Scafom-rux-team is er om u te ondersteunen bij al uw vragen. Neem contact met ons op door op de onderstaande knop te klikken.