Dit was BAUMA2022 - Scafom-rux op 's werelds grootste beurs

Dit was BAUMA2022 - Scafom-rux op 's werelds grootste beurs

München, 24 oktober, 9:00 uur: Nog maar een paar minuten tot de eerste bauma-bezoekers door de enorme hallen van Messe München lopen. Het Scafom-rux team verzamelt zich voor een laatste vergadering in de vergaderzaal op de tweede verdieping van onze beursstand. Het schema en de laatste vragen worden nog een laatste keer besproken. Op de achtergrond klinkt met regelmatige tussenpozen de aankondiging met het aftellen naar de opening van de beurs door de beurshallen. Nog 10 minuten te gaan. Nog 5 minuten te gaan. Een laatste gezamenlijke wandeling door de beursstand sluit de laatste voorbereidingen af. Alles staat klaar - we zijn er klaar voor.

 

Nog maar een paar minuten tot de start van BAUMA2022 - het Scafom-rux team bereidt zich voor op de komende beursweek

 

Als je een van degenen bent die ooit op een grote beurs hebben gestaan, weet je waarschijnlijk dat er altijd een beetje nervositeit heerst bij het team vlak voordat de eerste bezoekers de beurshallen binnenkomen. Hoewel we onszelf inmiddels oude rotten in het vak mogen noemen, is het voor ons niet anders. Aan deze week op 's werelds grootste beurs gingen immers maanden van planning en organisatie vooraf. Een week voordat de deuren van BAUMA opengingen, bruiste onze stand in hal B3 al van de activiteit. Ons team uit Hagen, 600 km van München, arriveerde een paar dagen eerder om de standbouwers een handje te helpen en de laatste voorbereidingen te treffen voor de start van de beurs op maandag.

 

Helemaal klaar voor de start van BAUMA2022: de Scafom-rux stand van dit jaar in Hal B3.

 

Ook Scafom-rux teamleden uit Spanje, Latijns-Amerika, Frankrijk, Singapore, Nederland, Zweden en Polen reisden naar München om het branche-evenement van het jaar bij te wonen. Dat BAUMA geen exclusief Duitse maar een internationale bijeenkomst van de bouwindustrie is, blijkt ook uit het feit dat ongeveer 50 procent van de bezoekers dit jaar uit het buitenland kwam.

 

Daar gaan we! Begin van BAUMA2022

9.30 uur wordt het startsein gegeven voor BAUMA2022. Meer dan 495.000 bezoekers uit meer dan 200 landen zullen de komende zeven dagen door de beurshallen lopen.

Ook hal B3 loopt snel vol met bezoekers. Eenmaal op stand 226 is het eerste product dat opvalt de nieuwe XGR1 voorloopleuning. Vlak daarnaast onze SUPER RS modulaire gevelsteiger, het RINGSCAFF SKY hangsteigersysteem en de gloednieuwe RINGSCAFF trappentoren.

Enkele visuele impressies van de beursweek kun je hier bekijken:

Een laatste briefing over onze vier nieuwe steigerinnovaties vlak voor het begin van de beurs.

De eerste beursbezoekers arriveren bij stand 226.

Na een lange droge periode van evenementen was de voorpret voor de BAUMA van dit jaar bijzonder groot. Dat was niet alleen te merken aan de fantastische sfeer binnen het team, maar ook aan de persoonlijke gesprekken met bezoekers uit de meest uiteenlopende sectoren.

Laten we eerlijk zijn: goed eten wint ook harten. Daarom voorziet ons serviceteam onze bezoekers van heerlijke tapas, pretzels, diverse Beierse gerechten en natuurlijk de geheime ster van elk Scafom-rux BAUMA optreden: verse Duitse wafels met room en warme kersen.

Meerdere keren per dag verzamelden bezoekers zich voor onze stand om de live demonstratie van ons SUPER RS systeem te bekijken.

Ook de presentatie van de gloednieuwe XGR1 voorloopleuning wekte nieuwsgierigheid op met zijn innovatieve scharniermechanisme.

Iedereen was welkom om zich te overtuigen van het fluisterstille gebruik van onze nieuwe RINGSCAFF trappentoren.

No Scafom-rux product portfolio without our props! Of course, they also get a place on our trade fair stand.

Vier nieuwe steigerhighlights uit het Scafom-rux assortiment

Als je door onze beursstand loopt, wordt al snel duidelijk dat de vier gepresenteerde innovaties één ding gemeen hebben: ze vullen elkaar altijd aan. Bij de ontwikkeling van nieuwe steigeroplossingen heeft ons technisch team het meervoudig gebruik en de compatibiliteit van onze producten tot prioriteit gemaakt. Naast de compatibiliteit met Scafom-rux steigeroplossingen omvat dit ook andere systemen op de markt.

Zowel de nieuwe RINGSCAFF trappentoren, het RINGSCAFF SKY hangsteigersysteem als het SUPER RS systeem zijn hoofdzakelijk gemaakt van materiaal dat de steigerbouwer al in voorraad heeft. De XGR1 kan ook gebruikt worden voor gewone steigersystemen. Het idee erachter: steigeroplossingen worden zo bijzonder duurzaam voor de gebruiker en verminderen de investeringsbehoefte.

SUPER RS: De modulaire gevelsteiger SUPER RS voert de TRBS 2121 betrouwbaar uit dankzij de geavanceerde zijbescherming - en zonder veel nieuwe onderdelen. Het grote voordeel: SUPER RS kan eenvoudig worden uitgebreid met alle steigersystemen die beschikken over de standaard buisverbindingen met een diameter van 48,3 mm.

RINGSCAFF SKY: Uitklappen in plaats van klimmen is het motto van het nieuwe RINGSCAFF SKY hangsteigersysteem. De draaibare liggers worden eenvoudig uitgeklapt, zodat de rest van de montage altijd op een gesloten en solide werkplatform kan plaatsvinden.

RINGSCAFF Trappentoren: Comfort van montage tot gebruik - de nieuwe RINGSCAFF trappentoren onderscheidt zich door zijn modulaire verbindingen en schroefloze montage met bestaand materiaal. De nieuwe contactgeluidsbekleding vermindert ook aanzienlijk het bewegingsgeluid bij het lopen op de trappentoren.

XGR1 voorloopleuning: Met zijn zwenkmechanisme is de XGR1 één van de snelste manieren om je voorraadmateriaal vitaal te houden. Plaats hem gewoon op de bovenste buisaansluiting van een frame, laat de handgreep los, klap hem uit, vergrendel hem, en klaar is kees.

Meer informatie over onze producthighlights op bauma 2022 vind je hier.

Een spannende week op de BAUMA - we maken de balans op

Zondag, 16.30 uur. Het einde van een succesvolle week op BAUMA. De laatste beursbezoekers verlaten de hallen van Messe München en ons team begint de eerste spullen in te pakken voor de terugreis de volgende dag. Na een bewogen zeven dagen is er een beetje weemoed vermengd met de uitputting die geleidelijk op gang komt. De goede gesprekken met klanten, ook buiten het bedrijfsleven, en het geweldige teamwerk zijn wat wij verstaan onder een echt geslaagd beursoptreden.

Ook de positieve reacties op de steigerinnovaties die we presenteerden en de constructieve feedback van klanten doen ons tevreden terugkijken op BAUMA2022. Dus, op naar de volgende BAUMA in 2025!

 

 

En voor iedereen die niet kan wachten op het volgende hoogtepunt van het evenement, hebben we goed nieuws! Het steigerforum in ons pand in Hagen wordt al gepland. Alle details worden uiteraard tijdig bekendgemaakt.

Als je de BAUMA hebt gemist, kun je hier gemakkelijk digitaal door onze beursbrochure bladeren. Ben je geïnteresseerd in onze steigerdiensten en -producten? Ons team kijkt uit naar je telefoontje!

 

Ga terug

Reacties

Reactie toevoegen

Tel 8 en 1 bij elkaar op.

Neem contact op

Stronger. Together.

Het Scafom-rux-team is er om u te ondersteunen bij al uw vragen. Neem contact met ons op door op de onderstaande knop te klikken.