Waar je op moet letten bij het inleveren van gehuurd steigermateriaal

Waar je op moet letten bij het inleveren van gehuurd steigermateriaal

Soms plan je een project waarbij je speciale steigeronderdelen moet gebruiken die je maar zelden nodig hebt. Of de behoefte per onderdeel is tijdelijk bijzonder hoog t.o.v. van je normale voorraad steigermateriaal. Voor deze gevallen en nog veel meer biedt Scafom-rux je flexibele steigerverhuur aan.

Het verhuurproces wordt heel eenvoudig uitgelegd. Klik op de link voor meer informatie. In principe kun je huurmateriaal net zo gebruiken als je eigen materiaal. Het enige grote verschil is dat je het aan het einde van het project weer kunt inleveren. Daarom moet je altijd de staat van het materiaal in de gaten houden. Je kunt hier meer lezen waar je op moet letten bij het terugbrengen van je huurmateriaal.

 

1.Zorg dat het steigermateriaal schoon is

Het regelmatig schoonmaken van je steigermateriaal is een cruciaal onderdeel van goed steigeronderhoud. Dit geldt ook voor gehuurd steigermateriaal dat je aan het einde van je project inlevert. Alleen als het materiaal schoon is, weet je zeker dat er geen beschadigingen of ingesloten vocht onder vuil verborgen zit.

 

2.Controleer of het steigermateriaal goed gedemonteerd is

Losse onderdelen van je gehuurde steigermateriaal moeten van elkaar gescheiden worden voordat je ze terugbrengt. Dit voorkomt beschadiging van het materiaal tijdens transport en versnelt het uitladen en sorteren.

 

Elements like bolts, base jacks, ledgers or else should be removed from the standards before you return them.
Returning properly dismanltled scaffolding material like this helps to speed up the return process and avoids damages.

3. Stapel het steigermateriaal voor transport goed op

Voor een soepel retourproces van je steigermateriaal is het vooral belangrijk dat het materiaal tijdens het transport goed gestapeld is. Naast de al genoemde volledige demontage van afzonderlijke steigerdelen, versnelt het terugbrengen van het steigermateriaal in bundels of rekken het los en telproces.

 

Steigermateriaal dat zo gestapeld is, is gemakkelijk op te pakken met vorkheftrucks. Dit versnelt de lostijd wanneer je de gehuurde steigermaterialen terugbrengt.

4.Controleer of het steigermateriaal gebreken vertoont

Op de bouwplaats kan het er soms ruig aan toe gaan en het is moeilijk om af en toe schade te voorkomen. Als je schade aan je gehuurde steigermateriaal opmerkt, kun je dit het beste direct oplossen door dit te melden aan ons waarna wij zorgen voor eventuele vervangingsonderdelen.

Steigerhuur is bijzonder gemakkelijk en houdt je flexibel. Als je het steigermateriaal aan het einde van de huurperiode terugbrengt zoals hier beschreven, help je ons om het teruggaveproces voor jou nog soepeler te laten verlopen.

Het kan natuurlijk nog steeds gebeuren dat het steigermateriaal niet in ideale staat wordt ingeleverd. Daarom staat in de blog van volgende week een overzicht van typische fouten die je kunt vermijden.

Heb je interesse in steigerverhuur bij Scafom-rux? Ons team informeert je graag over onze steigerverhuur mogelijkheden.

Ga terug

Reacties

Reactie toevoegen

Bereken het volgende: 1 plus 3.

Neem contact op

Stronger. Together.

Het Scafom-rux-team is er om u te ondersteunen bij al uw vragen. Neem contact met ons op door op de onderstaande knop te klikken.