Wat je moet vermijden als je gehuurd steigermateriaal terugbrengt

Wat je moet vermijden als je gehuurd steigermateriaal terugbrengt

Steigerhuur is een waardevol alternatief voor het kopen van nieuw materiaal. Vooral in het geval van grote bestelhoeveelheden of wanner er behoefte is aan speciale onderdelen. Op deze manier kun je met steigerverhuur je voorraad op korte termijn vergroten en zo opslagkosten besparen. Aan het einde van je project lever je het extra materiaal immers gewoon weer in. In ons vorige bericht hebben we samengevat hoe het gehuurde steigermateriaal er idealiter uit zou moeten zien als je het aan het einde van de huurperiode terugbrengt. Het komt echter af en toe voor dat dit niet altijd zo ideaal verloopt. We hebben een paar mogelijke foutbronnen samengevat bij het terugbrengen van huurmateriaal.

 

1.Vuil steigermateriaal

Als je het gehuurde steigermateriaal terugbrengt, kun je er het beste voor zorgen dat het schoon is. Dit is belangrijk omdat

  • vocht onder het vuil kan blijven zitten en tot schade kan leiden
  • schade kan verborgen zitten onder het vuil
  • Schoonmaakkosten of afkeur voorkomen kan worden.

 

Verfresten, vuil en vet moeten worden verwijderd voordat je het gehuurde steigermateriaal inlevert.
Het steigermateriaal kan het beste op pallets worden geplaatst voor transport. Het gebruik van steigermateriaal als transportoplossing zoals in dit voorbeeld brengt onder andere het risico van beschadiging van het materiaal met zich mee en maakt veilig lo

2.Onjuiste stapeling van steigermateriaal

Als je het gehuurde steigermateriaal terugbrengt naar één van onze steigerverhuurplaatsen, lossen onze magazijnmedewerkers het met vorkheftrucks uit de vrachtwagen. Om ervoor te zorgen dat het lossen snel en efficiënt kan gebeuren, is het belangrijk om je gehuurde steigermateriaal van tevoren goed in bundels of rekken te verpakken. Hier zijn enkele voorbeelden van praktijken die je moet vermijden om het losproces te versnellen:

 

Gehuurde steigermaterialen moeten in bundels of rekken worden teruggebracht, zodat de heftrucks de vrachtwagen snel kunnen lossen.
Het steigermateriaal kan het beste op pallets worden geplaatst voor transport. Het gebruik van steigermateriaal als transportoplossing zoals in dit voorbeeld brengt onder andere het risico van beschadiging van het materiaal met zich mee en maakt veilig lo

3. Steigermateriaal dat niet gedemonteerd is

Steigermateriaal dat vervoerd wordt zonder vooraf geheel gedemonteerd te zijn, kan beschadigd raken of zelfs andere onderdelen beschadigen. Ook wordt het sorteren van het materiaal moeilijker.

 

Steigermateriaal dat niet gedemonteerd is, brengt het risico met zich mee dat het kapot gaat of andere steigerdelen beschadigt.

4. Beschadigd steigermateriaal

Wat er ook gebeurt: je steiger krijgt het zwaar te verduren op de bouwplaats. Schade kan gebeuren. Als je een beschadigd onderdeel ziet, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We kunnen het betreffende steigeronderdeel dan uit de verhuurorder halen, de schadeberekening met je bespreken en het onderdeel vervangen. Het tijdig melden van de schade bespaart immers kosten, omdat het kapotte steigeronderdeel niet meer onnodig in de huur blijft staan.

 

Steigermateriaal dat verbogen, gebroken of op een andere manier beschadigd is, kun je het beste eerst uitzoeken voordat je het terugstuurt.

 

Natuurlijk hoeft je steigermateriaal niet feller dan de zon te schijnen als je het terugbrengt. Maar om het verhuurproces inclusief het terugbrengen van materiaal soepel te laten verlopen, kun je er het beste voor zorgen dat je de ergste voorbeelden uit onze lijst vermijdt.

Ben je geïnteresseerd in het huren van steigermateriaal bij Scafom-rux? Ons team informeert je graag over onze steigerverhuur mogelijkheden.

 

Ga terug

Reacties

Reactie toevoegen

Tel 1 en 9 bij elkaar op.

Neem contact op

Stronger. Together.

Het Scafom-rux-team is er om u te ondersteunen bij al uw vragen. Neem contact met ons op door op de onderstaande knop te klikken.