Het vernieuwde DIBT mixcertificaat voor RINGSCAFF.

Het vernieuwde DIBT mixcertificaat voor RINGSCAFF.

De modulaire ringsteigers, zoals het Scafom-rux RINGSCAFF steigersysteem, behoren tot de populairste steigersystemen ter wereld. Ze worden gebruikt in de bouw en industrie en zijn binnen die sectoren multi-inzetbaar.

Wat de basisstructuur betreft, lijken de modulaire ringsteigersystemen van de verschillende fabrikanten erg op elkaar. Dit heeft het grote voordeel dat je vele modulaire steigersystemen kan mixen maar er zijn maar weinig ringsteigersystemen die je op certificaat mag mixen met elkaar.

Het modulaire RINGSCAFF steigersysteem van Scafom-rux is het enige steigersysteem op de markt dat met 3 A-merk steigersystemen gemixt mag worden op certificaat. Maar wat zijn voor u  de praktische voordelen van dit mixcertificaat?

Met welke modulaire steigersystemen kunt u RINGSCAFF combineren.

 • Ons RINGSCAF steigersysteem mag op certificaat gemixt worden met drie andere modulaire ringsteigersystemen van andere fabrikanten.

Nieuw is dat het gemixt mag worden met het Layher Allround Lightweight steigersysteem. Ringscaff is uniek en mag op certificaat gemixt worden met de meest voorkomende steigersystemen ter wereld namelijk:

 • Z-8.22-901: Layher Allround en Layher Allround LW
 • Z-8.22-911: Plettac Assco Contur/Altrad Futuro
 • Z-8.22-971: Layher Allround and Plettac Assco Contur/Altrad Futuro

Alle vier steigersystemen hebben hun eigen DIBT-goedkeuringen voor functionaliteit, veiligheid en kwaliteit. De mixcertificaten van RINGSCAFF geven je de zekerheid dat het mixen met de genoemde steigersystemen zorgeloos kan gebeuren.

 

Wat zijn de voordelen van deze nieuwe DIBT-goedkeuring.

Goedkeuringen en certificaten voor steigersystemen onderbouwen en bewijzen de hoge kwaliteit en betrouwbaarheid van een product. Als een steigersysteem zo’n goedkeuring heeft gekregen, garandeert dit dat het voldoet aan de relevante nationale voorschriften voor veiligheid en gezondheid. Wereldwijd worden steigercertificaten en steigerkeuringen getoetst en uitgegeven door o.a. onderstaande instanties en instituten:

 • DIBT
 • AENOR
 • AFNOR
 • LNEC
 • VÚBP
 • RISE
 • WorkSafe

 

Wat is het DIBT?

De mixcertificaten van het RINGSCAFF modulaire steigersysteem worden afgegeven door het DIBT. Het DIBT is de hoogst erkende technische autoriteit in Duitsland, die onder andere tot taak heeft steigermaterieel te testen en goed te keuren.

Natuurlijk heeft elk land, en dus ook elke lokale bouwautoriteit, zijn eigen regels en voorschriften voor de bouw/industriesector en steigers in het bijzonder. Maar ook ver buiten Duitsland worden DIBT-certificaten bestempeld als het bewijs voor kwaliteitsproducten. Veel landen erkennen DIBT goedkeuringen en certificaten, omdat ze volgens vele internationale normen en voorschriften getest en gecertificeerd worden bij het DIBT.

Wil je meer weten over mixcertificaten voor steigers en hoe je daar je voordeel mee kunt doen? Klik op de link om ons blogartikel over dit onderwerp te lezen.

 

Ga terug

Reacties

Reactie toevoegen

Wat is de som van 9 en 2?

Neem contact op

Stronger. Together.

Het Scafom-rux-team is er om u te ondersteunen bij al uw vragen. Neem contact met ons op door op de onderstaande knop te klikken.