Het voordeel van de stalen steiger

Het voordeel van de stalen steiger

Wanneer u een nieuw steigersysteem wilt kopen of huren, hebt u tegenwoordig keuze te over: Framesteigers, modulaire steigers met Cuplock- of Ringlock-verbinding, rolsteigers - de lijst gaat maar door. Dat geldt ook voor het materiaal waarvan uw steigersysteem is gemaakt. Moderne steigers zijn gemaakt van staal of aluminium. Dat roept natuurlijk meteen de vraag op welk materiaal beter is. Iedere steigerbouwer zal u daar waarschijnlijk een ander antwoord op geven, want zowel aluminium als stalen steigers hebben hun doorslaggevende voordelen. Het ligt helemaal aan u en uw project welk materiaal u kiest.

In dit artikel willen we u eerst laten kennismaken met de voordelen van stalen steigers en waar u op moet letten bij de aanschaf ervan.

 

Wanneer is een stalen steiger de juiste keuze voor u?

Staal is niet meer weg te denken uit de steigers, want het is een van de meest gebruikte materialen bij de wereldwijde productie van steigers. Sinds de introductie op de markt is het snel opgeklommen op de populariteitslijst en heeft het de lang populaire houten steiger voorbijgestreefd. Geen echte verrassing, want het brengt grote voordelen met zich mee, zoals

  • De lange levensduur van de stalen steigers, die wordt gegarandeerd door een hoogwaardige corrosiebescherming zoals thermisch verzinken. Schade door weersinvloeden en de daaruit voortvloeiende onderhoudskosten worden tot een minimum beperkt.
  • Het hoge draagvermogen en de stabiliteit, die het alleen al door het gewicht van het staal met zich meebrengt.
  • De snelle en minder foutgevoelige montage dankzij de geprefabriceerde systeemelementen.
  • De lagere aanschafprijs in vergelijking met bijvoorbeeld de eveneens populaire aluminium steigers.

Deze eigenschappen maken stalen steigers bijzonder geschikt voor bouwwerkzaamheden en langdurige projecten. Vooral wanneer grote hoeveelheden gewicht op en neer moeten worden verplaatst en een hoog draagvermogen vereist is, zoals bij metselen, is een stalen steiger de aangewezen oplossing.

 

Waarop moet u letten bij het kopen of huren van stalen steigers?

Als u een bijzonder duurzame steiger nodig hebt, kan de stalen steiger voor u de juiste keuze zijn. Wanneer u uw keuze maakt, moet u op het volgende letten:

  • Zorg ervoor dat de steiger voldoet aan uw plaatselijke normen. De meeste leveranciers van steigers met een goede reputatie zullen alle erkende normen volgen.
  • Als een steigerfabrikant u certificaten en goedkeuringen voor zijn producten en productie kan overleggen, is dat een heel goed bewijs van de kwaliteit en veiligheid van de steiger. Lees hier meer over de voordelen van steigercertificaten en -goedkeuringen.
  • De traceerbaarheid van de afzonderlijke steigeronderdelen moet worden gewaarborgd door middel van een gravure. Hierop is te zien wanneer en waar het betreffende steigeronderdeel is gefabriceerd. Als er bijvoorbeeld na korte tijd één koppeling of één leuning breekt, kunnen u en uw leverancier aan de hand van het gegraveerde partijnummer eventuele problemen met een bepaalde partij vaststellen en het eenvoudiger maken om de betreffende onderdelen op uw werf te lokaliseren en te vervangen.
De gravure vermeldt de fabrikant (SC voor Scafom-rux), de plaats van productie (B voor België), het jaar van productie (20 voor 2020), de week van productie (21 voor week 21) en het partijnummer (16).

 

Bij Scafom-rux kunt u hoogwaardige stalen steigers kopen of huren en krijgt u de technische en klantgerichte hulp aangeboden die u nodig heeft.

Ga terug

Reacties

Reactie toevoegen

Bereken het volgende: 1 plus 8.

Neem contact op

Stronger. Together.

Het Scafom-rux-team is er om u te ondersteunen bij al uw vragen. Neem contact met ons op door op de onderstaande knop te klikken.