Steigermateriaal kopen of huren?

Steigermateriaal kopen of huren - welke optie is het beste voor uw volgende steigerproject?

Hoogstwaarschijnlijk kent u Scafom-rux als fabrikant en verkoper van steigersystemen van topkwaliteit. Maar wist u dat wij ook steigers verhuren tegen flexibele voorwaarden? Onze wereldwijde huurvloten omvatten méér dan 70k ton steigermateriaal, zodat wij onze klanten altijd de beste, aantrekkelijkste en meest flexibele oplossingen kunnen aanbieden.

Waarschijnlijk kunt u, wanneer u een steigerproject aan het plannen bent, steigerhuur overwegen, indien u dat nog niet heeft gedaan. Er is echter geen formule of steigerhuur of aankoop voor u de juiste keuze is, en daarom is deskundig advies des te belangrijker. Toch kunt u al enkele eerste aanwijzingen vaststellen die u kunnen helpen bij het nemen van een beslissing.

 

Duur van uw steigerproject

Wanneer u beslist of u een steiger voor uw project moet huren of kopen, zal het helpen om de geschatte duur van uw project te bepalen. Als vuistregel kunt u aanhouden dat wanneer uw project naar verwachting binnen 12 weken of minder klaar zal zijn, u steigerhuur in overweging moet nemen. In dat geval zijn de kosten voor het huren van een steiger vaak lager dan voor het kopen ervan. Maar: als u verwacht het extra steigermateriaal regelmatig te gebruiken, is het natuurlijk zinvol om het te kopen en opnieuw te gebruiken voor soortgelijke projecten.

 

Vereisten van uw steigerproject

Denk na over de details van uw bouwplaats: Welke steigerhoogten moeten bereikt worden? Heeft het voorwerp waaraan u gaat werken een rechte of ongewone b.v. gebogen vorm? Wanneer u op hoogtes tot 6 meter en hoger gaat werken, zult u veel materiaal nodig hebben. In dat geval kan steigerverhuur voor u de juiste oplossing zijn, omdat u misschien slechts een tijdelijke aanvulling op uw bestaande voorraad nodig hebt. Om te voorkomen dat er na afloop van het project eenmalig extra materiaal ongebruikt op uw erf rondslingert, kan het voordelig zijn het gewoon terug te brengen naar de verhuurleverancier.

Hetzelfde geldt voor het werken aan ongewoon gevormde voorwerpen. Veel van het voor zo'n project gebruikte materiaal zal slechts deze ene keer nodig zijn. Steigerverhuur biedt u de flexibiliteit dat u geen materiaal hoeft op te slaan als u het niet meer nodig hebt.

 

Ken uw eigen voorraadcapaciteiten

U kent misschien de situatie waarin uw zaak het bijzonder goed doet in bepaalde perioden van het jaar. Uw voorraad is voor de rest van het jaar volkomen toereikend, maar wanneer er veel steigerprojecten op stapel staan, zult u extra steigermateriaal nodig hebben. Het kan gebeuren dat u wel genoeg vlonders hebt, maar dat er een tekort is aan staanders of liggers, omdat die nog op een andere bouwplaats in gebruik zijn. Om seizoenspieken in uw bestellingen op te vangen, is het soms beter om extra steigermateriaal te huren in plaats van het te kopen. Want een ander aspect dat niet onderschat mag worden is uw opslagcapaciteit. Zelfs het steigermateriaal met de meeste logistieke voordelen zal zijn ruimte nodig hebben. Zorg er dus voor dat u voldoende ruimte op uw erf hebt, wanneer u overweegt om extra steigermateriaal te kopen.

 

Houd rekening met de eisen van uw steigerleverancier

Of u uw steigermateriaal nu koopt of huurt - kies uw steigerleverancier met wijsheid. Verzeker u ervan dat de kwaliteit en de veiligheid van de steigers gegarandeerd zijn (b.v. door product- en productiecertificaten die de leverancier gekregen heeft) en maak u vooral vertrouwd met de huurvoorwaarden:

U moet weten of er een aankoopverplichting is voor verschillende of bepaalde artikelen en of al het materiaal dat u nodig hebt gehuurd kan worden. Het is ook belangrijk dat u van tevoren te weten komt hoe soepel de huurvoorwaarden zijn, voor het geval uw steigerproject vertraging oploopt of verlengd wordt. U moet ook vragen stellen aan de leverancier van de verhuur:

  • Is er een voorschot dat u vooraf moet betalen?
  • Hoe hoog zijn de kosten wanneer steigermateriaal stuk gaat?
  • Zijn er op het einde schoonmaakkosten voor het steigermateriaal?

Als u nog steeds verscheurd bent tussen huren of kopen van steigermateriaal, zorg er dan voor dat u praat met een steigerleverancier die beide kan om de beste optie voor u te vinden. Vul gewoon het contactformulier hier in en een van onze steigerdeskundigen zal u graag advies geven over de beste oplossing voor uw individuele situatie.

Ga terug

Reacties

Reactie toevoegen

Tel 6 en 5 bij elkaar op.

Neem contact op

Stronger. Together.

Het Scafom-rux-team is er om u te ondersteunen bij al uw vragen. Neem contact met ons op door op de onderstaande knop te klikken.