Steigers in de bouw over de hele wereld - Van Australië tot Azië

Steigers in de bouw over de hele wereld - Van Australië tot Azië

Er is bijna geen grootschalig bouwproject ter wereld gerealiseerd zonder steigers. En de voorkeurstypen steigers kunnen per regio sterk verschillen. Dit is een goede reden voor ons om een korte wereldreis te maken om de verschillende soorten steigers te bekijken.

Vorige week namen we je mee naar het Europese en Amerikaanse continent. Hier zijn het vooral stalen steigers, zoals modulaire steigers of frame steigers, die de steigermarkt domineren. Dit heeft vooral te maken met lokale bouwmethoden, veiligheidsvoorschriften, weersomstandigheden, arbeids- en materiaalkosten en de behoefte aan veelzijdigheid, vooral in dichtbevolkte gebieden. Steigers in Australië en Nieuw-Zeeland vertrouwen ook op dit type steiger.

 

Kwikstage scaffolding in Down Under

Het verschil tussen Australische steigers en die op het Europese of Amerikaanse continent is vooral te zien aan het type modulaire steiger dat wordt gebruikt. Terwijl Amerika en Europa de voorkeur geven aan een ring-systeemsteiger, worden de Kwikstage modulaire steigers voornamelijk gebruikt voor bouwprojecten Down Under. Kwikstage modulaire steigers worden gekenmerkt door de geprefabriceerde V-vormige persingen op de staanders. Hieraan kunnen maximaal vier liggers tegelijk worden bevestigd.

 

Terwijl Kwikstage-gebruikers de residentiële en kleine commerciële markt domineren, wordt er bij grotere commerciële projecten ook steeds meer gebruik gemaakt van de modernere modulaire ringsteigers.

Bamboe steigers in Azië

Het steigerlandschap in Azië laat een heel ander beeld zien. Hoewel stalen steigers nog steeds veel gebruikt worden, is een ander type steiger toonaangevend in India, delen van China en vooral Hong Kong: bamboesteigers. Bamboe is een van de snelst groeiende planten ter wereld en is wijdverspreid in Azië. Hierdoor is het bijzonder goedkoop. De natuurlijke holle binnenkant van een bamboestok maakt hem ook licht van gewicht en bestand tegen trillingen, wat vooral cruciaal is met het verhoogde risico op aardbevingen in deze regio's.

Bamboe steigers worden gebruikt in een grote verscheidenheid aan projecten. Zelfs wolkenkrabbers kunnen ermee worden gebouwd. Ze kunnen als hele constructie of als deel van een constructie worden gebruikt. Vooral in dichtbebouwde en kronkelende steden kunnen individuele bamboestokken snel op de juiste lengte worden gesneden en in de steiger worden geïnstalleerd, zelfs als de ruimte beperkt is.

De constructie van een bamboesteiger is relatief snel uitgelegd: bamboestokken worden samengebonden met nylon touwen of draden om een sterke maar flexibele steiger te bouwen.

 


Wat eenvoudig klinkt, vereist jaren van training. In Hong Kong bijvoorbeeld moeten aankomende steigerbouwers een licentie hebben en minstens 2 jaar worden opgeleid door de Hong Kong Construction Industry Council voordat ze bamboesteigers mogen plaatsen. Klik op de link voor meer gedetailleerde informatie over bamboesteigers in Hong Kong.

Op weg naar huis

Aan elke reis komt op een gegeven moment een einde. Zo ook onze wereldreis langs de verschillende soorten steigers. Als je meer wilt lezen over steigerfeiten, voorschriften en tips, klik dan door naar ons steigerblog.

 

 

Ga terug

Reacties

Reactie toevoegen

Tel 6 en 6 bij elkaar op.

Neem contact op

Stronger. Together.

Het Scafom-rux-team is er om u te ondersteunen bij al uw vragen. Neem contact met ons op door op de onderstaande knop te klikken.