5 tips om je steigermateriaal langer mee te laten gaan

5 tips om je steigermateriaal langer mee te laten gaan

Zware lasten, tientallen mensen die elke dag op en neer klimmen, hier en daar een toevallige klap - je steiger krijgt het bij elk project zwaar te verduren. Geen verrassing dus dat sommige onderdelen vroegtijdig kunnen breken. Om voortijdige slijtage te voorkomen is het de moeite waard om te investeren in steigersystemen van hoge kwaliteit. Ook moet je aandacht besteden aan een goede corrosiebescherming, zoals galvanisatie. In combinatie met regelmatige onderhoudscontroles van je steigermateriaal kun je het lang gebruiken. Om de levensduur van je steiger nog verder te verlengen, hebben we hier enkele tips voor je op een rijtje gezet.

Bescherm je steigerdelen tegen vocht

Een goede steiger kan natuurlijk gemakkelijk tegen regen en vocht. Maar voor de duurzaamheid helpt dat niet echt veel. Vooral steigerdelen die op lange termijn gevoelig zijn voor water, zoals houten planken, maar ook moeren en schroeven, moeten zo goed mogelijk tegen vocht worden beschermd en zo droog mogelijk worden gehouden. Zo kun je ze lang gebruiken.

Het steigermateriaal correct stapelen

Soms moeten dingen gewoon snel gebeuren. Dan is het gemakkelijk om een beetje, laten we zeggen, onzorgvuldig met het steigermateriaal om te gaan. Maar als je lang iets uit je materiaal wilt halen, moet je ervoor zorgen dat je team getraind is in de juiste omgang met en het onderhoud van het steigermateriaal. Zelfs kleine trucjes zorgen ervoor dat je je steigermateriaal lang kunt gebruiken. Je moet bijvoorbeeld altijd houtensteigerdelen oplatten. Zowel voor korte als voor lange termijn opslag is oplatten belangrijk.

Beschadigd materiaal in een vroeg stadium vervangen

Zelfs het beste steigermateriaal is onderhevig aan de tand des tijds. Als je een beschadigd steigerdeel ontdekt, moet je het zo snel mogelijk vervangen. Niet alleen vormt het een veiligheidsrisico voor jou en je team, maar het kan ook andere steigerdelen beschadigen die nog intact zijn.

Reinig je steigermateriaal voor elke opslag

Schoon steigermateriaal ziet er niet alleen beter uit, het gaat ook langer mee. Vuil, verfresten, beton en dergelijke kunnen snel materiaalschade verbergen die voor het volgende gebruik hersteld moet worden. Bovendien kan regelmatig schoonmaken voorkomen dat je je steigermateriaal met ingesloten vocht erin opslaat.

Zijn we iets vergeten? Schrijf je tips voor duurzaam steigermateriaal in de opmerkingen.

Ga terug

Reacties

Reactie toevoegen

Bereken het volgende: 9 plus 3.

Neem contact op

Stronger. Together.

Het Scafom-rux-team is er om u te ondersteunen bij al uw vragen. Neem contact met ons op door op de onderstaande knop te klikken.