Hoe technische ondersteuning je projectplanning verbetert

Hoe technische ondersteuning je projectplanning verbetert

Plannen, daar houden we allemaal van, nietwaar. Maar of er nu steigers nodig zijn voor gevelwerk aan eengezinswoningen, voor de bouw van een brug, of voor onderhoud aan gebouwen - niets werkt zonder de nodige goede voorbereidingen en een grondige projectplanning. Natuurlijk sta je er niet alleen voor, maar kun je technische ondersteuning krijgen van het engineeringteam van je steigerleverancier. Lees verder om te leren hoe dit werkt en welke diensten je kunt verwachten.

 

Bij Scafom-rux krijg je niet alleen de juiste stempels en steigermaterialen, maar daarnaast ook de technische ondersteuning die je nodig hebt voor je steigerproject. De service is zeker niet klaar met de verkoop van een steiger, maar je kunt ook rekenen op ondersteuning bij de verdere voorbereiding en tijdens de latere uitvoering van je steigerproject. Zelfs als je een professional bent in wat je doet, kunnen bepaalde projecten profiteren van de technische expertise van je steigerfabrikant. Als je bijvoorbeeld een steiger plant die een hoogte van 90 meter of meer zal bereiken, of geconfigureerd moet worden voor een uitdagende vorm waarvoor een 3D-model nodig is, kan je steigerleverancier je voorzien van

  • belangrijke tekeningen
  • materiaallijsten
  • constructieberekeningen
  • en werkplannen om de steiger en de op- en afbouw zo goed mogelijk in te richten.

Zelfs als je een eigen technische afdeling hebt, is het de moeite waard om het engineeringsteam van je steigerleverancier de plannen nog eens te laten controleren. Niemand kent het steigermateriaal zo goed als het bedrijf dat het ontworpen en vervaardigd heeft.

Technische ondersteuning helpt om je steigerproject vanaf het begin zo soepel mogelijk te laten verlopen

Aan welk project je ook werkt, het beste is om in een vroeg stadium de technische ondersteuning van je steigerleverancier te krijgen. Zo kun je het maximale uit je projectplanning halen en tijd en geld besparen. Want als de fout bijvoorbeeld al tijdens de steigerconfiguratie is opgetreden, kan het veel tijd kosten om die te herstellen. Het is beter om technische engineering ondersteuning te gebruiken om vermijdbare problemen te voorkomen.

Dit kan beginnen met het sturen van je projectschetsen, bijvoorbeeld in Autocad, naar het technische engineeringteam van je steigerleverancier. Als je je schetsen niet via software met de fabrikant kunt delen, praat dan met het team over mogelijke alternatieven. Ook de beschrijving van de bouwmethode en eventuele aanvullende voorschriften maken de technische engineering ondersteuning des te preciezer voor je. Niet te vergeten: Vertel hen je tijdsbeperkingen. Alleen als de technische ondersteuning je tijdschema's kent, kunnen deze worden meegenomen in de planning en zo bijdragen aan een tijdige afronding van het project.

 

Het technische engineeringsteam kan je voorzien van 3D-modellen van je steigerontwerp.

 

Een groot voordeel van technische ondersteuning is dat de vragen die cruciaal zijn voor een efficiënte uitvoering van je steigerproject vooraf opgehelderd kunnen worden. Om de ideale oplossing voor je project te vinden, zal het technische team je mogelijk vragen als deze stellen:

  • Als je een project plant, bijvoorbeeld op of in een tank, een ketel of een FCC-eenheid van een raffinaderij, is het belangrijk om vooraf te weten hoe materiaal op de gewenste plaats kan worden afgeleverd. De technische ondersteuning zal je daarom zeker vragen naar de grootte van de toegang tot de locatie om een zo goed mogelijke aanvoer van materiaal te garanderen.
  • Vooral bij zeer hoge steigers is verankering of bevestiging essentieel. Daarom is het belangrijk te weten waar die bevestigd kan worden.
  • Op sommige bouwplaatsen krijg je te maken met constructies die de steiger of bekisting in de weg kunnen zitten. Als je bijvoorbeeld ooit in een grote tank hebt gewerkt, heb je de kolommen gezien die daar staan om die te stabiliseren. Je moet deze en soortgelijke speciale kenmerken van je bouwplaats kennen en de technische ondersteuning informeren. Een gezamenlijk bezoek aan de bouwplaats kan ook nuttig zijn om geen enkel obstakel onontdekt te laten.

Als deze vragen zijn opgehelderd, kunnen de individuele uitdagingen van je steigerproject zo nauwkeurig mogelijk worden bepaald en kunnen de beste oplossingen worden gevonden.

Ook al zijn die soms lastig: juist die uitdagingen maken ons werk in de steigerbouw zo boeiend. Om de beste oplossing voor je steigerproject te vinden - zelfs als die verder gaat dan de standaard - kan Scafom-rux je helpen met technische ondersteuning. Klik hier om contact op te nemen met ons team.

Ga terug

Reacties

Reactie toevoegen

Tel 1 en 9 bij elkaar op.

Neem contact op

Stronger. Together.

Het Scafom-rux-team is er om u te ondersteunen bij al uw vragen. Neem contact met ons op door op de onderstaande knop te klikken.